Съдбата на кораба Галакси лийдър“ и екипажа му са в ръцете

...
Съдбата на кораба Галакси лийдър“ и екипажа му са в ръцете
Коментари Харесай

Хамас ще реши съдбата на кораба „Галакси лийдър“ и екипажа му, обявиха хутите

Съдбата на кораба " Галакси лийдър “ и екипажа му са в ръцете на „ Хамас “. Това заяви представителят на хутите Насър пъкъл Дин Амер пред CNN.

Групировката ще реши дали да освободи плавателния съд и пленниците, споделиха йеменските бунтовници. На борда има и двама българи.

„ Корабът и неговият екипаж са в ръцете на братята от съпротивителното придвижване на Хамас и бригадите Ал-Касам “, сподели представителят на хутите, като добави, че текат полемики с палестинското придвижване дали да бъдат освободени хората на борда. 

Товарният транспортен съд беше похитен на 19 ноември предходната година. Освен от двамата българи, екипажът е формиран от 17 филипинци, 3 украинци, 2 мексиканци и румънец.
 
Прочетете още
" Мисля, че е в полза на хутите да се отнасят добре с тях. В последна сметка тези хора са жертви ", сподели Мохамед Ал-Кади, основан в Кайро йеменски анализатор на спорове.

Ал-Кади допуска, че даже когато войната завърши, хутите може да не освободят заложниците веднага.

" Те не желаят да вършат отстъпки сега, без да получат нещо в подмяна, тъй че съгласно мен е малко евентуално те да бъдат освободени, в случай че не се провежда по-голяма договорка на интернационално равнище във връзка с Газа или даже със самите хути ", акцентира специалистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР